torstai 5. tammikuuta 2012

Leikkureiden käyttökoulutusta

 Usein ihmiset kommentoivat leikkurihyllyllä, että "Ai, nämä on nyt niitä leimasimia."  Siksi siis ajattelin postata leikkureista. Kuvassa on monenmoista leikkuria, kerron teille niiden kaikkien käytöstä. Toisten leikkureiden tarkoitus on koristella se paperi johon leikataan, toisen tarkoituksena taas on irrottaa paperista koriste.


 Ensimmäisenä on kulmanpyöristäjä. Sanansa mukaisesti sillä pyöristetään kulmia. (uskomatonta, mutta totta ;) ) Paperi asetetaan tasaisesti paperin kulmaan, painetaan leikkurin kulmasta ja naps, kulma on pyöristynyt. Hirmu näppärä laite, vaikka onnistuuhan tuo pyöristys toki saksillakin, mutta leikkurilla se käy nopsasti ja kulmista tulee aina samanmoiset.


Toinenkin leikkurimme leikkaa kulmia(kin). Tässä Fiskarsin leikkurissa on valkoiset siivekkeet, (näkyy kuvassa leikkurin molemmin puolin). Siivekkeiden avulla on helppo kohdistaa leikkuri kulmaa.


Naps, ja kulmassa on kuvio. Tässä mallissa on säiliö, johon "roskat" jäävät, mutta nämä roskat ovat niin nättejä, että niitäkin voipi käyttää varsin hyvin koristeena. Tämä leikkuri siis leikkaa kuvion paperiin ja tuottaa samalla koristeen.


Tässä kuvassa leikkuri on "väärinpäin" eikä siinä ole valkoisia siivekkeitä. Leikkurin säiliön kansi on auki ja nyt leikkaan paperiin boordia. Ensin leikkaan kerran, poistan "roskan" säiliöstä, siirrän leikkuria, niin, että ensimmäinen kuvio näkyy ihan pikkiriikkisen ja napsautan viereen toisen kuvion.

Näin saan aikaan koristeellista boordia!


 Sitten boordileikkuri. Kuvassa Fiskarsin boordileikkuri, kaupalla myös Xcutin leikkureita, jotka huomattavasti edullisempia ja Xcutilta löytyy myös samanlainen sydänboordi kuin tämä Fiskarsinkin. 
Ja sitten itse asiaan. Fiskarsin leikkurissa on oranssi alue, tämä kohta on sellainen joka leikkaa. Paperi asetetaan leikkuriin niin, että paperin reunat menevät leikkurin reunaa pitkin, näin saadaan boordi suoraan.


 Painetaan leikkurin kahva alas ja ensimmäinen kuvio on valmis! Sitten kuvio kohdistetaan leikkurissa olevien kuvioiden mukaisesti (nämä kuviot näkyvät paremmin ensimmäisessä kuvassa postauksen alussa.) ja painetaan taas kahva alas. Näppärä laite tämäkin, kiitos noiden merkkien. Ei tarvitse arvailla mistä kuvio jatkuu.


 Ja tässä valmis boordi!


Seuraavaksi vuorossa on kolmiulotteinen leikkuri, dimension punch. Paperi laitetaan leikuriin ja painetaan kahva alas.

Ja tässä lopputulos. Leikkuri siis lävistää, mutta ei leikkaa irti.


Seuraavaksi kännetään katseemme kahvaleikkuriin, paperi sisään ja painallus kahvoista. Tässä on se hyvä puoli, että kuvio on helppo leikata ihan oikeasta kohdasta, koska kohta on koko ajan näkyvissä.


Ja tässä valmis kukkanen. Nostelin vielä terälehtiä hieman ylös päin.


Ja sitten embossaava, eli kohokuvioiva leikkuri. Leikkaus tuttuun tapaan..


..ja lopputuloksena kukka, jonka terälehdissä on kohokuviointi.

Siinä postaus leikkureista, toivottavasti tästä on apua uusille ja miksei "vanhoillekin" leikkurinkäyttäjille. :)
Hyvää loppiaista kaikille! :)

4 kommenttia:

  1. ompas niitä monta erilaista, en ole tuohon kohokuvioivaan ennen törmännytkään

    VastaaPoista
  2. Kiitos, tästä oli tosi paljon apua. Olet tehnyt ison työn:)

    VastaaPoista
  3. Itsekin aloittelevana askartelijana löysin jouluna itselleni oikean aarteen eli Maijun korttitekniikat kirjan, joka on mulle melkoinen raamattu ja siitä selviää kaikki leimailusta ja paljon muustakin.
    Jaana

    VastaaPoista
  4. Täällähän on kommentteja, voi kun kiva!
    Annika ja Sirpa: Mukava, jos postauksesta on apua ja tulee uuttakin asiaa.
    Jaana: Maijun kirja on kyllä ihan huippu! :)

    VastaaPoista

Meillä arvostetaan kommentteja :)