keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Glossy ja Crackle accents, nuo 3-ulotteiset kaverit!

 Nonni, ensimmäinen ohje-postaus alkakoon! Tämä pari tässä ovat Glossy ja Crackle Accents. Nämä ovat 3-ulotteisia koholakkoja. Cracklella saat aikaan puolikiiltävän, halkeilevan ja glossyllä kiiltävän pinnan. Ehkä kaikkein tärkeintä näiden lakkojen käytössä on se, että niitä EI saa ravistaa ennen käyttöä. Ravistamalla saat lakkoihin ilmakuplia ja ne taas eivät ole oikein mukavia, jos yrität saada tasaisesti lakan leviämään. Eli oikeaoppisesti pullo käännetään alassuin, niin että lakka valuu alas. Voit myös hellästi puristaa pulloa. Sen jälkeen vasta avataan korkki ja saadaan tasainen kerros lakkaa.


 Aloitamme Glossyllä: Minulla on tässä Tatty Teddy aiheinen 3D-pakkauksessa mukana ollut kuva, jota haluan vähän tehostaa. Laitan Glossyä neniin ja pipareihin, annan Glossyn kuivua ja...
 ...nenät ja piparit saavat nätin, kohollaan olevan lasitteen!
 Sitten jatkamme Cracklella: Otin tähän Vivi Gaden Skagen-sarjan enkelit, koska nämä kuvat henkivät vanhaa aikaa. Levitin kauttaaltaan Cracklea kuvan päälle. Glossyn kanssa täytyy olla tarkkana, jos tekee lasitusta isolle alalle, että lakkaa varmasti tulee tasaisesti ja joka paikkaan. Cracklen kanssa ei ole ihan niin tarkkaa, vaan pinta voi jäädä epätasaiseksikin. Lopputulos ei kuitenkaan ole tasainen.
Ja tässä Crakcle kuivumisen jälkeen. Pintaan tuli siis puolikiiltävä halkeileva pinta. Paperi hieman rypistyy, mutta sehän vain lisää "katu-uskottavuutta" ;). Takana on kuva alkuperäisessä muodossaan.
Näitä molempia lakkoja voi (ja kannattaakin) käyttää myös liimana. Itse liimailen mm. kukkasia ja muita koristeita kortteihin, lakat kuivuvat nopeasti ja ovat hyvin riittoisia. Kannattaa aina sulkea korkki, koska suuosa on niin pieni, että lakka kuivuu nopeasti ja tukkii pullon. (Saahan sen toki helposti vaikkapa nuppineulalla auki, mutta jos haluamme säästää aikaa siihen tärkeimpään, askarteluun, niin...:) )


Tässä vielä valmiit kortit. Huomaathan, että nenät ja piparit eivät näytä yhtään "kohotetuilta" kuvassa. Glossyn huono puoli on sen huono kuvattavuus ;). Mallit on tehnyt reipas harjoittelijani Julia.

~Katri~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Meillä arvostetaan kommentteja :)